Spring til indhold

Jukebokse

Historien om jukebokse.

Jukeboksen er blevet opfundet i Amerika i 1889 og var speciel populær i 50´erne og 60´erne da rockmusikken slog igennem. De var at finde på ethvert værtshus, cafe, og restaurant. Og senere i 80´erne kom de også til at være fast inventar i spillehaller/arkader og bowlinghaller.

De gamle maskiner brugte mekaniske komponenter og afspillede Lp´er og senere med Cd´er. Senere kom der en kombination af mekaniske og elektroniske komponenter, de var lidt bedre og havde også flere funktioner end de første, såsom at man kunne vælge længde på nummeret, om nummeret skulle spilles en eller flere gange eller lave playlister.

I dag kører størstedelen over computere eller over streamingtjenester som Spotify eller lign. Ens for alle maskiner var at der var mønt indkast, så dem der nu havde maskinerne stående kunne tjene en skilling på det også.

Lej en jukeboks og undgå kravet om mønt indkast.

I dag er det ikke kun de offentlige steder som anvender jukebokse. De lejes ud til private arrangementer som konfirmationer, bryllupper, firmatester m.m. og her er møntkast ikke en nødvendighed. Der har man jo allerede betalt for musikken og kan ligeså godt lade sine gæster nyde musikken gratis.

Der findes 3 slags jukebokse:

  1. Den mekaniske jukeboks.
  2. Den Elektromekaniske jukeboks.
  3. Den digitale jukeboks.